سورنا تاک

دانلود ویدیو

مصاحبه اختصاصی سورنا تاک با دکتر مصطفی قانعی (ویژه کرونا)

شکست در تولید واکسن آنفولانزا، اما موفق در تولید واکسن کرونا

 

در این قسمت از سورنا تاک با دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد ملی توسعه زیست فناوری و رییس کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا گفتگو کردیم. 

کرونا با آمدنش چالش های خاص خود را هم بوجود آورد و یکی از این چالش ها ساخت واکسن کرونا بود و تصور می شد مثل گذشته واکسن کرونا هم چندین سال طول میکشد تا در دسترس قرار بگیرد اما برای خلاصی از این ویروس تلاش ها چنین نتیجه داد که واکسن کرونا کمتر از یکسال ساخته شد و حالا سوالی که در ذهن همگان ایجاد می شود اینست که آیا این واکسن به سرعت در دسترس همه مردم قرار می گیرد؟ و همچنین ایران، کشور محصور شده از تحریم ها چگونه واکسن کرونا را برای مردمش تامین می کند؟   

 

ستاد توسعه زیست فناوری از نامهایی ست که در تیترهای خبری در کنار واکسن کرونا دیده میشد. و به عنوان نهاد اصلی حمایت کننده از تولید داخلی واکسن کرونا از آن یاد میشود. 

 

دکتر قانعی در گفتگو با سورنا تاک مطالبی را درباره آثار روانی رسانه ها و قدرت آنها بیان کرد: "تمام کار به دست پزشکان و متخصصین نیست و تمام خبرها هم از وزارت بهداشت نمیرسد"

در بخشی از این گفتگو از دکتر قانعی در مورد اقدامات اشتباهی که در ستاد مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت در این دوران پرسیدیم. دکتر قانعی به مواردی چون محدودیت ها و قرنطینه های غیر سختگیرانه و کمبود کیتهای تشخیص اشاره کرد؛ "ما در ابتدا اصلا کیت نداشتیم، در ابتدا از سازمان بهداشت جهانی کیت گرفتیم. "

از رییس کمیته ملی ستاد مبارزه با کرونا، در مورد دلیل پیش خرید نکردن واکسن کرونا پرسیدیم. دکتر قانعی گفت یکی از دلایل نتیجه گرفتن واکسن کرونا در زمان کوتاه، پیش خرید و در دسترس قرار گرفتن منابع مالی در اختیار شرکتها بوده در حالیکه این شرکتها تعهدی مبنی بر دادن ضمانت نداشتند. اما مشکلات قانونی برای پیش خرید این واکسنها در کشور وجود دارد.

انتخاب کشور کوبا به عنوان شریک تولید واکسن کرونا از تیترهای خبرساز رسانه ها در روزهای اخیر بود.  بخش انتهای این گفتگو به علت انتخاب این کشور پرداختیم.

در قسمت قبل از سورنا تاک با دکتر پیام طبرسی هم در مورد واکسن کرونا صحبت کردیم. 

نظراتتان را در مورد این گفتگو با ما در میان بگذارید.

نظرات شما

برای این مصاحبه نظری ثبت نشده است.