در قسمت نهم از سورنا تاک با دکتر پویا فرهت گفتگو کردیم.
"داروسازی جوان در مسند مدیریت بزرگترین هلدینگ دارویی کشور"
این عبارت با وجود داشتن تناقض، عبارتی ست که شاید با آن بتوان دکتر پویا فرهت را معرفی کرد.
دکتر فرهتِ 41 ساله، مدیرعامل بزرگترین هلدینگ دارویی کشور یعنی تیپیکو (هلدینگ سرمایه گذاری دارویی تامین) است. هلدینگی که رتبهی اول صادرات و تولید مواد اولیه دارویی کشور را به خود اختصاص داده.
دکتر فرهت در سال 83 از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده و دو سال بعد از فارغ التحصیلی، تجربهی مدیریتی خود را با جایگاه مدیرِ محصولِ شرکت پخش رازی آغاز کرد. سالهای بعد، او تجربههای بیشتری، با فعالیت در مقام مدیرعاملی شرکتهای البرز دارو، بهستان تولید و سبحان کسب کرد.
به گفتهی دکتر فرهت، چالشِ سخت فعالیت حرفهای او پذیرش مقام مدیرعاملی هلدینگ تیپیکو بود. او میگوید این تجربه، متفاوت از تجربههای گذشته او در صنعت بوده؛ چون او بیشتر در حوزه تولید دارو فعالیت داشته و ماهیت تیپیکو بیشتر سرمایهگذاری ست. علاوه بر آن، به گفتهی خودش تصور میکرده که تیپیکو یک ارگان سیاسی بوده و برای او که همیشه از سیاسی بودن فراری ست، یک چالش سخت به شمار میرفته است.
از دکتر فرهت در مورد تیترهای خبری رسانهها مبنی بر اینکه علت انتصابش به عنوان مدیرعامل تیپیکو، رفاقتش با با مدیرعامل شستا (دکتر رضوانی فر) بوده پرسیدیم.
بعد از انتصاب دکتر فرهت به عنوان مدیرعامل هلدینگ تیپیکو، رسانههای مختلفی نوشتند که علت این انتخاب، رفاقت او با دکتر رضوانی فر (مدیرعامل شستا) بوده است. در مورد این تیترهای خبری از دکتر فرهت پرسیدیم.
دکتر فرهت معتقد است که خلاء بزرگ عدم تصمیمگیری در سیاستگذاری دارو در کشور دیده میشود و علت اصلی این مشکل را گرفته شدن قدرت تصمیمگیری از مدیران میداند.
دکتر فرهت در پاسخ به سوال ما که "اگر رئیس سازمان غذا و دارو میشدید، چه میکردید؟" گفتند که "من این مسئولیت را قبول نمیکردم". و علت آن را حاکم بودن فضای سیاسی در سازمان غذا و دارو دانست که اگر این شرایط نباشد، آن صندلی را انتخاب میکردند. شرایطی که به گفتهی خودش "قاعدتا وقتی قرار است کسی بر روی این صندلی قرار بگیرد، باید خیالش راحت باشد از اینکه میتواند راحت تصمیم بگیرد و اجرا کند و بحثِ سیاسی نباشد که من همیشه ازش فراری بودم."
در قسمتهای دوم و پنجم سورنا تاک دکتر پیرصالحی و دکتر دیناروند (روسای سابق سازمان غذا و دارو) نیز به این موضوع اشاره کردند که مقام ریاست سازمان غذا و دارو بجای آنکه یک موقعیت و صندلی اجرایی و تکنیکال باشد، فضای حاکم آن را بیشتر سیاسی میکند. |
در انتها از دکتر فرهت پرسیدیم بعد از سالهای زیاد تجربه در حوزهی صنعت دارو چه توصیهای برای فارغالتحصیلان جوان رشتهی داروسازی دارند؟
در این بخش از گفتگو، دکتر فرهت توصیه کردند که " انتخاب اول در کار حرفهای خیلی اهمیت دارد. برای این انتخاب وقت کافی بگذارند و نقطهی شروع را درست انتخاب کنند. پایهی تمام اتفاقاتی که در آینده در زندگی شغلیشان میفتد، همین انتخاب اول است".
بخش دوم گفتگو با دکتر پویا فرهت را در قسمت دهم سورنا تاک (انتشار چهارشنبه 24 دی ماه ساعت 20) دنبال کنید.
شما میتوانید نظراتتان را در مورد این قسمت از سورنا تاک در این بخش با ما درمیان بگذارید.